YAŞAR Üniversitesi Turizm İşletmeciliği İngilizce Yüksek Lisans Programı, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada gibi ülkelerde toplam 12 üniversitenin dahil olduğu Uluslararası Turizm Yüksek Lisans Birliği'ne (ITMN Association) üye oldu.
Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği İngilizce Yüksek Lisans Programı, önceki hafta, Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan genel kurul toplantısında resmi üyeliğe kabul edildi. Bu üyelikle öğrenciler, uluslararası değişim programlarından faydalanma imkanına kavuştu. Yüksek lisans yapan öğrenciler, aynı zamanda İngiltere'deki Bournemouth Üniversitesi veya Fransa'daki Savoie USMB Üniversitesi gibi turizm eğitiminde ön plana çıkan üniversitelerde ders veya tez yazımı sırasında bir veya iki dönem bulunabilecek.
TURİZM ALANINDA ÇİFT DİPLOMA
Turizm işletmeciliği alanında yüksek lisans yapan öğrenciler için turizm ve pazarlama alanlarında ortak faaliyetler gerçekleştirebilme, online proje ve ders seçebilme imkanlarının da sunulduğu uluslararası ağda, ayrıca, öğrenciler ve akademik personel için değişim programları da yer alıyor. Turizm İşletmeciliği Anabilim Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir Umutlu, öğrencilere, çok yönlü uluslararası eğitim olanağı sağlanmasının amaçlandığını, üye üniversitelere turizm alanında çift diploma sağlamaları için de uygun koşulların sunulduğunu kaydetti. Doç. Dr. Umutlu, programın amacının, turizm alanındaki yüksek lisans eğitimin kalitesini yükselterek öğrencilerin teorik ve pratik bilgilere ulaşımını kolaylaştırmak, öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri alana yönelik ders havuzlarını genişletmek ve uluslararası öğrenci hareketliliğini teşvik ederek kültürlerarası etkileşimi güçlendirmek olduğunu söyledi.
http://www.hurriyet.com.tr/yasar-universitesinde-prestijli-uyelik-40691324
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Almanya’ya çalışma ziyareti yaparak, Berlin Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Akıllı Sistemler ve Sürdürülebilirlik” konulu toplantıya katıldı.
Berlin Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Akıllı Sistemler ve Sürdürülebilirlik” konulu toplantıya katılan AGÜ Rektörü Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Berlin Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Christian Thomsen ve Türk akademisyen Prof. Dr. Şahin Albayrak ile görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantının ardından DAI-Labor Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'ni ziyaret eden Prof. Dr. Sabuncuoğlu merkezin kurucusu, Almanya tarafından Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Prof. Dr. Şahin Albayrak ve ekibi ile biraraya geldi.
http://www.hurriyet.com.tr/rektor-sabuncuoglundan-almanyaya-calisma-ziya-40709639
Üsküdar Üniversitesi, Almanya'nın Hamburg kentinde 5 Temmuz'da gerçekleştirilen 4'üncü G20 Beyin Girişimi/Nörobilim Zirvesi'ne destek vererek G20'de Türkiye'nin eğitimdeki gururu oldu.
Beyin sırlarının, otizm, şizofreni, parkinson, alzheimer v.s. gibi önemli hastalıkların araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi için eski ABD Başkanı Barack Obama'nın 2013 yılında başlattığı Beyin Girişimi Projesi'nde Türkiye'yi 2015'de Üsküdar Üniversitesi temsil etti.
Beyin hastalıklarıyla mücadele küresel işbirliği
Hamburg'daki Empire Riverside Hotel'de zirvede, dünyanın önde gelen doktorları, mühendisleri, sinir cerrahları, temel ve klinik bilim insanları, bu yıl dördüncüsü düzenlenen N20'yi gerçekleştirmek için toplandı. Beyin haritalaması konusunda çalışmalar yapan küresel birlik ve ittifak kapsamında düzenlenen zirvede dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 40 bilim insanı bir araya geldi. Zirvede beyin haritalama, görüntüleme, matematiksel modelleme gibi birçok alan tüm yönleriyle ele alındı. Nörobilim dalında G20 Zirvesi'ndeki 20 uzman bilim adamı, küresel işbirliği, ortaklık, veri paylaşımı ve nörolojik bozuklukların ekonomik ve insani maliyetleri ile mücadeleye yönelik fonların dağılımı için çağrıda bulundu.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Psikiyatrik Nörobilimin Geleceği"
Sempozyumda NPİstanbul Beyin Hastanesinden Prof. Dr. Kaya Aksoy "Beyin Hastanesinde Nörocerrahinin Kavramı", Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin "Brain Park, Nöroteknolojik başlangıçlar için İş Kuluçka Merkezi",
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi İnsan Kaynakları Direktörü, Öğr. Gör. Serdar Karagöz "Beyin Hastanesinin gelecek konsepti" başlıkları altında meslektaşlarına bilgi verdiler.
Hamburg'daki Fraunhofer Enstitüsü Müdürü, SBMT üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Carsten Claussen, Hamburg'da 4'üncüsü gerçekleşen zirvede "SBMT'nin Sinirbilim-20 Girişimi, Beyin Girişimlerinin küresel konsorsiyumlarının oluşturulması ve dünya çapında yıkıcı olan nöro-psikiyatrik bozukluklarla mücadelede bütüncül bir cephe oluşturmak için gerçekten etkileyici bir yaklaşım olduğuna dikkat çekti.
Ürkütücü rakamlar
SBMT Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilim Müdürü, BMF Başkanı, NCNBE Direktörü ve Beyin Teknolojisi ve Yenilik Parkı Müdürü (BTIP) Dr. Babak Kateb, "Nörolojik rahatsızlıkların dünyadaki insani ve finansal maliyeti çok fazla. ABD'de sadece 5.5 milyon Alzheimer hastasının bakım maliyeti yılda 200 milyar dolara yakın ve bu maliyet 10 yıl içinde 1 trilyon dolara yakın olacaktır. 2015 senesinde Demansın dünya ekonomisine maliyeti 818 milyon dolar ve 46,8 milyon civarında hastanın bakımına tekabül ediyordu. Bu rakamlar 2030 senesinde demans için 2 trilyon dolar olacak. Demans bir ülke olsaydı Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) üzerinden 18 numara olurdu" dedi.
SBMT, son 15 yılda küresel beyin girişimleri kurma alanının ön saflarında yer alıyor ve Obama'nın Beyin Girişimi'ni formüle etme ve desteklemede anahtar bir oyuncu oldu.
- Askerzadeh
https://www.haberler.com/uskudar-universitesi-nden-g20-zirvesi-ne-destek-9801987-haberi/